Hledání kořenů polynomu metodou přírůstku argumentu - Tošer, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Existuje celá řada metod, které se používají k nalezení kořenů polynomů. Ve většině případů jde o metody, které se používají pouze na speciální případy řešení. Tato práce se zabývá vývojem metody, která by byla schopna efektivně pracovat i v případě, že polynom má vícenásobné kořeny. Postup spočívá ve vyběru vhodné iterační metody v kombinaci s metodou přírustku argumentu. Doposud není znám algoritmus, který by řešil tuto úlohu tímto způsobem. Proto by měl předložený postup odstranit nedostatky již existujících metod a doplnit je o nové poznatky.

Several methods exist for searching multinominal roots. Methods in more cases are used only for special solves. The goal of this thesis is to discover solution for searching multinominal roots. The process is based on optimal iterative method in combination with priciple of argument increment. There is no procedure solving it in this way up to now. This method removes shortcomings already existing methods and she could also complement them with a new knowledge.
Principle of Argument Increment For Searching Polynomial Roots
Keywords: Metoda přírustku argumentu; Newtonova metoda tečcen; násobné kořeny polynomů; stabilita systému; nuly a póly.; Principle of argument increment; Newton method of secant; polynomial roots; multinominal roots; system stability; zeros and poles.