Aplikace nových technologií do firemní počítačové sítě - Cibula, Stanislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2007)
Cílem bakalářské práce je prozkoumání možnosti zavedení ve firmě IP telefonie a pokrytí budov výkonnou wi-fi sítí. Jako prostředek je použita analýza a zmapovaní slabých míst stávající datové sítě. V práci jsou uvedena teoretická řešení dané problematiky a jejich konečné aplikace.

An objective of bachleor´s thesis is mentioned establishing IP telephones in a company and covering buildings by efficient wi-fi network. As instrument is used analysis and specification of weak parts in the data network. Possible theoretical solutions and their final applications are introduced in the work.
Application of new technologies into company´s computer network
Keywords: informační technologie; ethernet; počítačová síť; wi-fi síť; IP telefonie; information technology; ethernet; computer network; wi-fi network; voice over IP