Sledování objektu ve videu - Beťko, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá implementací a testováním různých algoritmů na sledování objektu ve videu, založených na principu Částicového filtru. Jejich vlastnosti jsou porovnávány a diskutovány pomocí vytvořeného nástroje, objektivně hodnotícího přesnost sledování. Dalšími tématy práce jsou dynamické přizpůsobování se aktuálnímu charakteru scény a zotavení se z dočasného překrytí sledovaného objektu jiným objektem.

This bachelor's thesis is dealing with implementation and testing of algorithms used for object tracking in video, based on the principle of Particle filter. Their features are compared and discused using a tool, that objectively evaluates the accuracy of tracking. Other topics are dynamic adaptation on actual scene characteristics and recovery from object overlay.
Object Tracking in Video
Keywords: sledování objektu; Částicový filtr; zpracování obrazu; histogram; překrývání objektů; object tracking; Particle filter; image processing; histogram; object overlay