Kvantová informace a supravodivé obvody - Stloukalová, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2024)
Snaha o stabilní qubity v kvantovém zpracování informací přitahuje značnou pozornost, zejména v supravodivých obvodech známých svým potenciálem zvýšit koherenční čas. Projekt ``Numerická optimalizace supravodivých obvodů" řeší problémy nákladného experimentování a využívá software Scoptimization. Testování na známých qubitech jako Transmon a Fluxonium byly identifikovány optimální hodnoty s vylepšeným časem. Obecné testování obvodů navíc odhalilo, že Fluxonium (T4) se ukázalo jako vítěz s nejdelším časem, což dále zdůraznilo jeho potenciál pro pokrok ve výzkumu qubitů. Fluxonium zejména dosáhlo koherenční doby 2,7 milisekundy, čímž překonalo dříve pozorovanou experimentální hodnotu 1,48 milisekundy.

The pursuit of stable qubits in quantum information processing garners significant attention, particularly in superconducting circuits known for their potential to enhance coherence time. Addressing the challenges of costly experimentation, the "Numerical optimization of superconducting circuits" project utilizes Scoptimization software. The Python package identifies optimal circuit values when testing established qubits like Transmon and Fluxonium. General circuit testing revealed that Fluxonium (T4) emerged as the winner, further highlighting its potential for advancing qubit research. Additionally, Fluxonium notably achieved a coherence time of 2.7 milliseconds, surpassing the previously observed experimental value of 1.48 milliseconds.
Quantum Information and Superconducting Circuits
Keywords: Kvantová informace a supravodivé obvody; Transmon; Fluxonium; SQUID; Flux Qubit; Scoptimization; Numerická optimalizace qubitů; optimalizace různých variací supravodivých obvodů; qubitově optimalizované Hamiltonovské parametry; qubity definovaná anharmonicita; porovnání koherenční doby pro různé supravodivé obvody.; Quantum information and superconducting circuits; Transmon; Fluxonium; SQUID; Flux Qubit; Scoptimization; Numerical optimization of qubits; general superconducting circuit optimization; qubit's optimized Hamiltonian energy parameters; qubits defined anharmonicity; comparison of coherence time for different superconducting circuit parameters.