Arduino meteostanice - Navrátil, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Cílem této bakalářské práce je vytvoření bezdrátové, solárně napájené meteostanice postavené na platformě Particle. Skládá se z modulu Photon, solárního panelu, senzorů k měření teploty, tlaku a rychlosti větru a webserveru. Senzory jsou připojeny přímo k modulu Photon, který zaznamenává data ze senzorů a dále jsou pomocí wifi odesílány na webserver, který je zapisuje současně do databáze typu SQLite a do tabulek Google Sheets. Aktuální hodnoty, jejich historie i grafické vyobrazení je možné zobrazit v databázi, webovém rozhraní, nebo přímo v tabulkách Google.

The aim of this bachelor thesis is to build remote, solar powered weather station using Paricle platform. Weather station consists of Photon module, solar panel, sensors to measuring the temperature, pressure, humidity and speed of wind and of the webserver. Sensors are conected directly to the Photon module, which reads data from sensors and sending them over wifi to the webserver, which writes data simultaneously to the SQLite database and to Google Sheets. Current and historical data with charts are accessible from database, web interface or directly in Google Sheets.
Arduino weather station
Keywords: Arduino; Meteostanice; Particle; SQLite; Google Sheets; BME280; Arduino; Weather Station; Particle; SQLite; Google Sheets; BME280