Laboratorní úlohy využívající měřicí systém LabView - Labaj, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Bakalářská práce se zabývá základními typy senzorů mechanických veličin, konkrétně pak indukčnostním senzorem polohy typu LVDT. Jeho vlastnosti a princip fungování jsou vysvětleny na laboratorním přípravku. Obsahuje návrh a vypracování laboratorních úloh využívajících vývojové programovací prostředí LabVIEW a laboratorní přípravek.

The bachelor thesis discusses basic types of mechanical value sensors, namely the Induction position sensor type LVDT. Its properties and the principle of operation are explained on the laboratory preparation. It contains a proposal and elaboration of laboratory exercises using LabVIEW development programming environment and laboratory preparation.
Laboratory exercises using the LabView measuring system
Keywords: senzor; indukčnostní senzor polohy; LVDT; LabVIEW; laboratorní úlohy; sensor; induction position sensor; LVDT; LabVIEW; laboratory exercises