Zařízení pro měření torzní tuhosti karoserie - Kudr, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Tato práce se zabývá problematikou měření torzní tuhosti karosérií automobilů. Je zde uveden krátký přehled způsobů měření, vysvětlen vliv torzní tuhosti karosérie na jízdní vlastnosti automobilu. Cílem práce je vypracování konkrétního konstrukčního návrhu zařízení pro měření torzní tuhosti karosérie, navrhnutí vhodného postupu meření, spočtení chyby měření a předběžná cenová kalkulace.

Those theses describe torsional stiffness car chassis. Here is write short knowledge about various type of measuring, explain impact torsional stiffness on car handling. Target of this theses is work out structural proposal of device for measuring torsional stiffness car chassis, suitable method of measuring, calculate measurement mistake and provisional cost calculation.
Chassis Torsional Stiffness Measurement Stand
Keywords: Torzní tuhost; krut; karosérie; podvozek; jítdní vlastnosti; Torsional stiffness; twist; body; chassis; handling