Respirační biofeedback - Jína, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Cílem této práce je rozebrat biologickou zpětnou vazbu, její využití a typy biofeedbacku, které se dají použít. Jsou zde rozebrány jednotlivé typy her, které se používají pro tuto terapeutickou léčbu. Je zde podrobněji popsán způsob měření respiračního biofeedbacku pomocí hrudního popruhu. Pro měření je využita akviziční jednotka MP35 a program LabView, do kterého je přiveden signál přes měřící kartu NI USB-6221. V této práci je také rozebrán protokol pro měření úlohy Respirační biofeedback. Další důležitou částí je vlastní návrh hry v programovacím prostředí LabView 2010. Jsou zde použity čtyři hry pro měření respiračního biofeedbacku.

The aim of this study is to analyze biological feedback, its use and types of biofeedback, which can be used. There is also enumeration of different types of games, which are used for the therapeutic treatment. This work describes in detail the measurement of respiratory biofeedback with chest strap. MP35 acquisition unit and a LabView program, in which the signal is transmitted through the measuring card, is used for measure. This work also describes the role of protocol for measuring respiratory biofeedback. The other important part of this study is the own draft of games made in LabView 2010. This program includes four theapeutic games.
Respiratory biofeedback
Keywords: respirace; biofeedback; akviziční jednotka MP35; LabView; spirometr; pneumotachograf; biopac; NI USB-6221; terapeutická hra; amplituda; frekvence; respiration; biofeedback; MP35 acquisition unit; LabView; spirometer; pneumotachograf; biopac; NI USB-6221; theapeutic game; amplitude; frequency