Marketingový plán cestovní kanceláře - Šotola, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Tato diplomová práce se zaměřuje na návrh marketingového plánu pro cestovní kancelář AVANTI-TOUR. Diplomová práce je rozdělena na tři hlavní části. V první teoretické části jsou popsány základní pojmy z oblasti marketingu. V druhé analytické části je charakterizována vybraná cestovní kancelář a její současný marketingový a komunikační mix. Tato část dále obsahuje analýzu obecného a oborového okolí, marketingový průzkum a SWOT analýzu. V třetí části jsou na základě výsledků analytické části sestaveny návrhy pro zlepšení propagace a situace kanceláře na trhu.

This work focuses on a proposed marketing plan for a travel agency AVANTI-TOUR. The diploma thesis is divided into three main parts. The first, theoretical, part describes the basic terms of the marketing area. The second, analytical, part characterizes the travel agency and its current marketing and communication mix. This section also contains an analysis of general and business environment, marketing research and SWOT analysis. Based on the results of the analytical part, the third part presents proposals for the improvement in promotion and overall situation of the agency on the market.
Marketing Plan of Travel Agency
Keywords: Marketing; marketingový plán; cestovní ruch; cestovní kancelář; marketingové prostředí; marketingový mix; komunikační mix; propagace; Marketing; marketing plan; tourism; travel agency; marketing environment; marketing mix; communication mix; promotion