Palubní počítač pro automobil - Lutera, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Práce se zabývá návrhem a realizací palubního počítače pro osobní automobily, který disponuje víceuživatelským režimem a záznamem měřených dat. Měření je provedeno pomocí přímého napojení na snímače a vstřikovače motoru. Měřené signály zpracovává a vyhodnocuje mikrokontrolér firmy Atmel Atmega128A. Aktuálně měřené i zaznamené údaje jsou zobrazeny na grafickém LCD.

This thesis deals with the design and implementation of car computer with multi-user mode and data recording. The measurement is performed by using a direct connection to the sensors and fuel injector of engine. The measured signals are processed and evaluated by Atmel Atmega128A microcontroller. Measured and recorded data are displayed on the graphical LCD.
Board computer for car
Keywords: Automobil; palubní počítač; Atmega128A; mikrokontrolér; LCD; DOGL128; SD karta; iButton; Car; car computer; Atmega128A; AVR; microcontroller; LCD; DOGL128; SD card; iButton