Technologie obrábění tvrdých materiálů nástroji s definovanou geometrií břitu - Bukáček, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Diplomová práce se zabývá tématem obrábění tvrdých materiálů nástroji s definovanou geometrií břitu. Cílem je analýza a zhodnocení parametrů obrobené plochy při obrábění tvrdých materiálů. Tato práce obsahuje charakteristiku tvrdých materiálů, používané technologie pro obrábění, ale i nástroje a řezné podmínky vhodné pro obrábění tvrdých materiálů. Závěrem jsou vyhodnoceny parametry plochy zkušebního obrobku.

This master’s thesis is concerned with subject matter hard machining with defined geometry edge tools. Aim master’s thesis is analysis and parameters evaluation machined surface at hard machining. This master’s thesis contain a characteristic of hard materials, used technology for cutting operation, but also tools and cutting conditions suitable for hard machining. In the conclusion are parameters evaluation machined surface the workpiece.
Hard machining with defined geometry edge tools
Keywords: Tvrdé materiály; technologie obrábění; nástroje; řezné podmínky; parametry obrobeného povrchu.; Hard materials; machining technology; cutting tools; cutting conditions; machined surface parameters.