Laboratorní úlohy využívající měřicí systém LabView - Černocký, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá měřením hmotnosti pomocí senzorů s deformačními elementy a měřicího systému LabVIEW. Jejím cílem je navrhnout a realizovat dvě laboratorní úlohy využívající Wheatstoneovy můstky k transformaci hmotnosti na napětí. Doprovodným úkolem je návrh a konstrukce elektronického obvodu zpracování analogových signálů, vhodných pro zpracování měřicí kartu.

This bachelor thesis deal with weight measuring using the deformation elements and LabVIEW measurement tool. The target of thesis is to design and realize two laboratory exercises using Wheatstone bridge for transfer weight to volts. Secondary target is design and construct electronic circuit for processing analog signals, which can be processed in data acquisition device.
Laboratory exercises using LabView measurement tool
Keywords: LabVIEW; tenzometry; Wheatstoneův můstek; vyvážení můstku; NI USB-6009; AD620; Utilcell M230; senzory sil; LabVIEW; strain gage; Wheatstone bridge; bridge balancing; NI USB-6009; AD620; Utilcell M230; load cells