Návrh elektromagnetického laboratorního vibrátoru - Vaněček, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Ve svojí diplomové práci řeším návrh elektromagnetického laboratorního vibrátoru, který bude sloužit pro testování vibračních mikrogenerátorů. V první části práce se je vypracována rešerše vybraných vibračních zařízení. Dále je zde vypracován vlastní návrh rozměrů a naladění požadovaných vlastností elektromagnetického laboratorního vibračního zařízení. Naladění potřebných vlastností a určení rozměrů elektromagnetického laboratorního vibračního generátoru probíhá modelováním a simulováním v programech MATLAB/Simulink a ANSYS. Řízení elektromagnetického laboratorního vibračního zařízení je provedeno v programu MATLAB/Simulink. Návrh konstrukce a rozměrů elektromagnetického laboratorního vibračního zařízení je proveden v programu SolidWorks.

My thesis describes the design of a laboratory electromagnetic vibrator, which will be used for testing of the vibrating microgenerators. In the first part of my thesis is the search of selected laboratory electromagnetic vibration generators. There is also formulated its own proposal and subsequent tuning of the required dimensions and characteristics of the laboratory electromagnetic vibration generator. The tuning of necessary properties and dimensions is formed as modeling and simulating in programms Matlab / Simulink and ANSYS. The conduct of laboratory electromagnetic vibration generator is implemented in MATLAB / Simulink. Design and dimensions of the laboratory electromagnetic vibration generator is made in SolidWorks.
Design of electromagnetic laboratory shaker
Keywords: Elektromagnetická vibrační zařízení; Vibrace; SolidWorks; Ansys; Matlab/Simulink; Electromagnetic Shaker; Vibration; SolidWorks; Ansys; Matlab/Simulink