Financování developerských projektů - Šolc, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Cílem diplomové práce je popsání vhodných variant financování developerského projektu. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zaměřuje na popsání problematiky pojmů používaných v tomto prostředí, dále jejich formy financování, ve kterých jsou popsány produkty a postupy financování. V praktické části je popsáno financování developerského projektu a jeho následná analýza, kdy byly použity finanční instrumenty. Díky analýze projektu jsme dostali výsledky, které můžeme zhodnotit a vybrat následně lepší varantu financování pomocí finančních instrumentů. V závěru práce jsou uvedeny přínosy a výhody které by vyplynuly z použitého návrhu.

The aim of the diploma thesis is to describe suitable options for financing the development project. The thesis is divided into the theoretical and practical part. The theoretical part focuses on the description of the issues used in this environment, as well as on their forms of financing, in which products and finances procedures are described. The practical part describes the financing f the development project and its subsequent analysis when the financial instruments were used. Trough the analysis of the project, we have obtained results that we an evaluate and then choose a better financial instrument whit financial instrument. At the end of the paper, the benefits and benefits that would come from the design used are outlined.
Development Pojects Financing
Keywords: Financování; nemovitosti; projekt; developer; čistá současná hodnota; doba návratnosti; investiční činnost; investiční nemovitosti; Financing; property; project; developer; net present value; return period; investment activity; investment property