Implementace CAM softwaru SolidCAM do strojírenské firmy - Olejníček, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Tato diplomová práce pojednává o výrobě rámu revolveru a implementaci nového CAM systému do výrobního procesu. První část práce je zaměřena na rozbor stávající obráběcí operace. Druhá část práce se zabývá návrhem progresivních nástrojů pro obrábění a možností automatizované kontroly obrobků pomocí kontrolního systému Equator. V třetí části práce je uveden návrh nových obráběcích strategií. V závěru práce jsou porovnány teoretické strojní časy nové technologie s technologií původní.

This Masters thesis examines the production of a revolver frame and the implementation of a new CAM system for the manufacturing process. This thesis contain four parts. The first part is focused on the current manufacturing process. The second part of the thesis consists of a new proposal to use progressive rotary tools and elements of automation for inspection by the Equator Gauging System. The third part proposes a new manufacturing strategy for the revolver frame. At the end of the thesis, the production times of proposed and current technologies are compared.
Implementation of SolidCAM software in an engineering company
Keywords: rám revolveru; CNC stroj; frézování; navrtávání; kontrolní systém Equator; technologický postup; revolver frame; CNC machine; milling; spot drilling; Equator gauging system; technological process