Testování paměti na architektuře SGI/MIPS - Rydlo, Karol (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Moje bakalářská práce se zabývá zprovozněním a vytvořením vlastních testů paměti na grafických stanicích SGI O2, což sebou přináší seznámení se s architekturou procesorů MIPS a pokouší se najít ideální prostředí pro provádění těchto testů. S tím úzce souvisí hledání vhodného způsobu spouštění a překladu aplikací pro stanice SGI O2, kde se zabývá také využitím křížových kompilátorů.

Work is engaged in making solution for creating own memory tests on graphical station SGI O2. This thesis produces work on MIPS processor architecture and it try to find the ideal environments for testing memory and with it is nearly related looking for chances of start and compile application for SGI O2. Part of my thesis is also target using cross-compilers, for effective and useful work with program for other architecture.
Memory Testing on SGI/MIPS Architecture
Keywords: testování paměti; RAM; SGI; MIPS; O2; Memtest86+; asembler; SGI PROM; Linux; IRIX; R10000; CRIME; UMA; BOOTP; TFTP; binutils; gcc; křížový kompilátor; Debian; Debian Installer; IP32; ARCLoad; tip22; tip32; jádro; memory testing; RAM; SGI; MIPS; O2; Memtest86+; assembler; SGI PROM; Linux; IRIX; R10000; CRIME; UMA; BOOTP; TFTP; binutils; gcc; cross-compiler; Debian; Debian Installer; IP32; ARCLoad; tip22; tip32; kernel