Stanovení hodnoty podniku výnosovou metodou - Černá, Zuzana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Diplomová práce je zpracována na téma „Stanovení hodnoty podniku výnosovou metodou“. Teoretická část je zaměřena na vymezení základních pojmů a jejich definic, dále na metody a postup při oceňování podniku. Praktická část se zabývá stanovením hodnoty společnosti STAVITELSTVÍ JOKEŠ, spol. s r.o. k 1.1.2018 pomocí metody diskontovaného peněžního toku.

The diploma´s thesis is processed on topic of „Valuation of the firm by using income capitalization approach“. The theoretical part is focused on the definition of basic terms, methods and procedure of valuation. The practical part deals with valuation of the company STAVITELSTVÍ JOKEŠ, spol. s r.o. at 1.1.2018 by using method of discounted cash flow.
Valuation of the Firm by Using Income Capitalization Approach
Keywords: stanovení hodnoty podniku; výnosové metody oceňování; strategická analýza; finanční analýza; finanční plán; diskontovaný peněžní tok; valuation of the company; income capitalization approach; strategic analysis; financial analysis; financial plan; discounted cash flow