Mikroprocesorové řízení senzorické plošiny - Konečný, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Diplomová práce se zabývá vývojem MCU aplikace polohového řízení dvou servomotorů a dále vyhodnocováním údajů z připojeného senzoru pro měření vzdálenosti. Připojený senzor bude polohovatelný v azimutu a elevaci. Údaje ze senzoru budou sloužit jednak k okamžitému vyhodnocení dle zadaných kritérií, jednak k dalšímu možnému zpracování na PC. Vývoj bude proveden na MCU ATmega128. HMI bude klávesnice, LCD, joystick. Výsledek diplomové práce je uzpůsoben k praktické demonstraci. Práce vznikla při řešení výzkumného záměru Inteligentní systémy v automatizaci podporovaného MŠMT ČR pod registračním číslem MSM 0021630529.

This dissertation deals with a development of MCU position steering application of two servomotors and with data process evaluation from a connected sensor for distance measuring as well. The connected sensor is adjustable as for azimuth and elevation. Data from the sensor will be useful both for instant evaluation according to preset criteria and for additional possible processing at PC. The development is to be carry out at MCU ATmega128. HMI is represented with keyboard, LCD and joystick. The result of the dissertation is to be adjusted for practical demo. This research has been supported by the Czech Ministry of Education in the frame of MSM 0021630529 Research Intention Inteligent Systems in Automation.
Microprocessor control of sensory platform
Keywords: Senzorická plošina; ATmega128; A/D převodník; Senzory; Bluetooth; HMI; I2C; UART; Sensory platform; ATmega128; A/D converter; sensors; Bluetooth; HMI; I2C; UART