LABORARTORY BRNO - Klaška, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Bakalářská práce se týká nárožní parcely určené k výstavbě kulturní galerijní budovy moderního umění- tzv. Laborartory. Návrh řeší různé typy výstavních prostor, dále ateliéry, dílny na workshopy a doprovodné programy výstav. Dále je navržena kavárna, design shop, přednáškovou místnost a společenský sál. Koncept vychází z návrhu dvou budov, které jsou konstrukčně, hmotově i dilatačně od sebe odděleny. Návrh se zaobírá trvale udržitelným rozvojem, energeticky úsporným konceptem a ideální způsobem osvětlování prostor.

This thesis concerns a corner parcel intended for construction of buildings of cultural gallery of modern art-the Laborartory. The proposal addresses the various types of exhibition spaces, studios, workshops for workshops and exhibitions accompanying programs. It is designed cafe, design shop, lecture facilities and a ballroom. The concept is based on the design of two buildings that are designed, mass and dilatation separated. The proposal deals with the sustainable development of energy-saving concept and ideal way lighting space.
LABORARTORY BRNO
Keywords: BRNO; GALERIE; KOLIŠTĚ; OSVĚTLENÍ; BRNO; galleries; fluctuate lighting