Vyrobení vzorku součásti na CNC stroji - Smolík, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Bakalářská práce se zabývá výrobou ukázkového výrobku (středicí kus). V první části je konstrukčně-technologický rozbor součásti, následuje popis vybraného CNC stoje, volba nářadí a procesní kapaliny. V další části následuje sestavení NC programu v řídicím systému Heidenhain iTNC 530, technologický rozbor a přiřazení řezných podmínek. Celý proces se ověří na stroji a závěrečná část je věnována prezentaci hotového výrobku, včetně volby polotovaru a použitého materiálu

Bachelor thesis is concerned with sample part production (centering part). First part of thesis is focused on constructive-technological analysis of component, furthemore description of concrete CNC machine, tooling and procedural liquid choice. Setting of NC program in operating system Heidenhain iTNC 530, technological analysis and cutting conditions allocation follow in next thesis part. The complete proces is verified by the machine. The final thesis part is devoted to the finished product presentation,including the semi-product choice and the used material.
Manufacturing of Components Using a CNC Machine
Keywords: Středicí kus; konstrukčně-technologický postup; CNC stroj; technologicky rozbor; polotovar; Centering part; Constructive-technological plan; CNC machine; technological analysis; semi-product