Výroba bionafty z použitých jedlých olejů - Menšíková, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Cílem diplomové práce je posoudit vhodnou technologii pro výrobu bionafty z použitých jedlých olejů. Pro hlavní části technologie byly zpracovány výpočtové modely v programu Chemcad. Experimentálně byla také provedena analýza vzorků použitého jedlého oleje.

This diploma thesis is engaged in considering of suitable technology for biodiesel production from used cooking oils. For the main parts of technology were made some mathematical models in a Chemcad programme. There was made a laboratory analysis of various samples of used cooking oil.
Biodiesel production from used edible oils
Keywords: Bionafta; Použité rostlinné oleje; Heterogenní katalyzátor; Biodiesel; Used cooking oils; Heterogeneous catalyst