Návrh komunikační síťové infrastruktury sídla firmy - Kazimier, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Cieľom bakalárskej práce je návrh komunikačnej sieťovej infraštruktúry sídla firmy Jut-EL. Práca je členená do štyroch hlavných kapitol. Prvá predstavuje teoretický základ, v ktorom popisujeme referenčný model ISO/OSI, topológiu, typy počítačových sietí a ďalšie príbuzné pojmy súvisiace s infraštruktúrou kabelážneho systému. V nasledujúcich častiach analyzujeme súčasný stav firmy Jut-EL. Na základe podkladov o spoločnosti vrátane jej charakteristiky sme stanovili vlastný návrh komunikačnej sieťovej infraštruktúry s využitím najkvalitnejších výrobkov, vrátane finančnej stránky celého projektu.

Main goal of bachelor thesis is a commission of network communication infrastructure of Jut-EL LLC headquarters.Thesis is divided into four main chapters. The first chapter presents theoretical basis of ISO/OSI reference model, topology, computer network types, and other concepts related to cable system infrastructure. Following section analyzes current state of Jut-EL LLC.We inferred our own design of network communication infrastructure with use of the highest quality networking products based on the information given about the company, including its characteristics. Thesis also includes the financial side of entire project.
Design of company headquarter communication network
Keywords: Komunikačná infraštruktúra; kabelážny systém; dátový rozvádzač; kategória 5e; sídlo firmy; Communication infrastructure; cable system; data cabinet; category 5e; headquarters