Využití lineárního programování při optimalizaci rozpočtu na reklamu - Jurčo, Denis (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Bakalárska práca sa zaoberá procesmi, ktoré prebiehajú v podniku pri optimalizácii nákladov na reklamu. V teoretickej časti budú definované teoretické východiská, základné pojmy, metódy, postupy a lineárne programovanie, ktoré sa pri optimalizácii využívajú. Následne bude predstavený prvok Riešiteľ, ako podporný prvok Microsoft Excel. V analytickej časti bude predstavená spoločnosť, jej hlavná podnikateľská činnosť a problém s ktorým sa spoločnosť stretáva. V ďalšej časti budú predstavené mnou vytvorené modely, vlastné návrhy riešenia a výsledky budú interpretované pomocou doplnku Riešiteľ.

The aim of this thesis is to analyse processes, which take place in the company in relation to optimization of advertising costs. Theoretical basis, basic concepts, methods, procedures and linear programming used for optimization will be defined in the theoretical part of the work. Subsequently, the Reporter element will be presented as a Microsoft Excel support element. The company, its main business targets and the problems that occur in the enterprise will be introduced in the analytical part. The last part will consist of models created by myself, my own suggestions of solutions and the results will be interpreted by the tool Solver.
The Use of Linear Programming for Optimization of Advertising Cost
Keywords: Operačný výskum; lineárne programovanie; modelovanie; marketing; reklamný problém; optimalizácia; Operational research; linear programming; modelling; marketing; commercial problem; optimization