Návrh chrániče holeně pro přímou digitální výrobu - Dlabaja, Štěpán (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Práce se zabývá návrhem parametrického chrániče holeně pro slalomové lyžaře, přímo vyrobitelného metodou FFF z plastu ABS. Cílová holeň byla naskenována pomocí 3D skeneru a v pluginu Grasshopper byl navržen chránič s tlumivými prvky a parametricky upravitelným žebrováním. Jedná se o experimentální řešení s možností budoucích úprav.

The goal of this thesis is to design parametric shin pad for skiers, directly manufacturable the method of FFF from ABS plastic. Selected shin was scanned using 3D scanner and the shin pad with damping elements and parametrically customizable ribs. The final solution is experimental with potential for future adjustments.
Design of the shin protector for direct digital manufacturing
Keywords: Chránič holeně; parametrizace; 3D tisk; lyžování; design; Shin pad; parametrization; 3D printing; skiing; design