Příprava realizace stavby Biology Park Brno - Šťastná, Ludmila (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Diplomová práce se zabývá přípravou realizace stavby Biology Park Brno. Cílem je určit časovou, finanční a materiálovou náročnost stavby a také stanovit vhodný způsob technologie výstavby. Práce je zaměřena na hlavní stavební objekt SO 01 - Budova laboratoří a kanceláří, avšak některé části práce jsou řešeny pro celou stavbu. Je vypracována stavebně technologická studie, na kterou navazují podrobně řešené vybrané části stavebně technologického projektu zabývající se danými konstrukcemi. Část práce je věnována optimalizaci návrhu množství bednění, které je nutné pro realizaci stavby.

The thesis deals with the preparation of construction works Biology Park Brno . The goal is to determine the time, financial and material demands of the building and determine the appropriate method of construction technology . The work is focused on the main building object SO 01 - Building laboratories and offices , but some parts are addressed to the whole building. It is elaborated construction technology study , which followed closely solved the selected part of building technology project dealing with the given structures. Part of the work is devoted to the design optimization of the amount of formwork , which is necessary for construction.
Preparation for construction management Biology Park Brno
Keywords: stavebně technologická studie; stavebně technologický projekt; monolitická konstrukce; ocelová konstrukce; projekt zařízení staveniště; bednění monolitických konstrukcí; technologický předpis hrubé vrchní stavby; návrh strojní sestavy; kontrolní a zkušební plán; položkový rozpočet hrubé stavby; propočet stavby dle THU; plán zajištění materiálových zdrojů; technologický normál; časový plán; finanční plán; construction and technological studies; structural and technological project; monolithic construction; steel construction; project construction site; formwork monolithic structures; technological prescription rough superstructure; design mechanical assembly; inspection and test plan; itemized budget shell construction; calculation structures according THU; plan for securing material resources; technology standard; timetable; financial plan