Metodika prohlídky vozidla likvidátorem pojišťovny - Pavelec, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2015)
Práce se zabývá vypracováním metodického postupu prohlídky vozidla likvidátorem pojišťovny. Zejména využitelnosti výstupů prohlídky v soudním inženýrství. Teoretická část je věnována pojišťovnictví, se zaměřením na problematiku likvidace pojistných událostí v oboru motorových vozidel a kategorizaci motorových vozidel. Součástí práce je analýza pracovních postupů likvidátora v teoretické i praktické rovině. Byla vypracována metodika na základě analýzy a potřeb pro znaleckou činnost.

This thesis deals with an elaboration vehicle inspection methodology of used by a loss adjuster and especially with an application of the inspection results in a forensic engineering. A theoretical part attends to an insurance with focus on problematics of valuing of insurance events in the field of motor vehicles and categorization of a motor vehicles itself. This thesis contents an analysis of working methods used by the loss adjusters in both theoretical and practical ways. A methodology was elaborated based on an analysis and requierements on forensic expert work.
Vehicle Inspection Methodology Used by a Loss Adjuster
Keywords: likvidace pojistné události; likvidátor; prohlídka vozidla; pojistné podvody; výše majetkové újmy; Audatex; claims handling; loss adjuster; vehicle inspection; insurance fraud; property damage; Audatex