Posouzení informačního systému a návrh změn - Fojtík, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Tato práce se zabývá tématem informačních systémů a jeho správného výběru pro firmu. Z teoretického hlediska práce popisuje danou oblast se zaměřením na ERP systémy, situaci a trendy na tuzemském trhu. Dále uvádí přínosy informačních systémů pro firmy a typické chyby při jejich výběru. Vlastní řešení představuje návrh informační strategie zkoumané firmy a provedení hrubého výběru nového firemního informačního systému. Další doplňkové návrhy jsou zpracovány zkráceně.

The aim of this thesis is a description of information systems and a correct method of selection of the information system by an enterprise. It describes the subject with focus on ERP systems, situation and trends on the domestic market. It brings also benefits of the information systems for enterprises and common mistakes during information system selection process. Own solution for the analyzed company consists of information strategy proposal and the wide selection of the suitable information system. Additional proposals are stated contracted.
Information System Assessment and Proposal of ICT Modification
Keywords: Informační systém; firemní informační systém; posouzení informačního systému; ERP systém; implementace ERP systému; procesní přístup; SOA; SaaS; hrubý výběr informačního systému; trendy informačních systémů.; Information system; enterprise information system; information system assessment; ERP system; ERP system implementation; process approach; SOA; SaaS; wide selection of an information system; information system trends.