Poruchové stavy úpraven vody - Baranová, Zuzana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Cílem diplomové práce bylo provést průzkum na vybraných úpravnách vody za účelem zjištění možných poruch, se kterými se mohou provozovatelé úpraven setkat. V rámci diplomové práce byly navštíveny tyto úpravny: ÚV Troubky, ÚV Hosov, ÚV Příkazy, ÚV Černovír. Dále bylo provedeno vyhodnocení zjištěných informací; výčet a četnost poruch vyskytující se na daných provozovnách.

The aim of this thesis was to conduct a survey in selected water treatment plants to identify possible faults with which treatment providers may encounter. Within the thesis has been visited these treatments: ÚV Troubky, ÚV Hosov, ÚV Příkazy, ÚV Černovír. Further was performed evaluation of the collected information, specification and frequency disturbances occurring on those premises.
Water Treatment Plants and their Failure Modes
Keywords: Úpravna vody; spolehlivost; porucha; provozní deník; havarijní plán; technologie; filtrace; sedimentace; ozonizace.; Water Treatment Plant; Reliability; Fault; Operational Log; Emergency Plan; Technology; Filtration; Sedimentation; Ozonation.