Optický měřicí přístroj SOL 311 - Kellerová, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
Hlavním přínosem této bakalářské práce je posouzení shody se specifikací v souladu se systémem ISO GPS. V teoretické části byly probrány souřadnicové měřicí stroje s důrazem na multisenzorové měřicí stroje. Praktická část je zaměřena na vyhodnocení naměřených hodnot součástek na CMM SOL 311 podle normy ČSN EN ISO 14253-1:2018.

The main benefit of this bachelor thesis is the assessment of conformity with the specification in accordance with the ISO GPS system. In the theoretical part, coordinate measuring machines were discussed with emphasis on multisensor measuring machines. The practical part is focused on the evaluation of measured values of components on the CMM SOL 311 according to the standard ČSN EN ISO 14253-1: 2018.
Optical measuring instrument SOL 311
Keywords: Souřadnicové měřicí stroje; výsledek měření; nejistota měření; posouzení shody se specifikací; Coordinate measuring machines; measurement result; measurement uncertainty; assessment of conformity with specification