Rozsah produkce elektrické energie ze střešních FVE - Chmelař, Šimon (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
Cílem práce je porovnání lokality s vhodnými podmínkami pro výstavbu folovoltaických elektráren ve srovnání s nevhodnou lokalitou. První část práce se zaměřuje na průzkum trhu s výběrem současných panelů a tašek s jejich parametry a na analýzu různých technologií, jejich výhody a nevýhody. Dále se práce věnuje stručnému přehledu historie a vývoje fotovoltaiky ve světě a v České republice a teoretickým hranicím technologií. Ve druhé části práce byly vybrány dvě lokality pro výpočet potenciální produkce elektrické energie z fotovoltaických elektráren s vhodnými a nevhodnými podmínkami, které byly vzájemně porovnány.

The aim of the thesis is to compare localities with suitable conditions for the construction of photovoltaic power plants in comparison with unsuitable location. The first part of the thesis contains a market review with a selection of current panels and tiles with their parameters. Furthermore, the thesis analyzes various technologies and their advantages and disadvantages. This part also includes a brief overview of the historical development of photovoltaics both around the world and in the Czech Republic and the theoretical limits of the technologies. In the second part of the thesis, two localities, one with the suitable conditions and one with the unsuitable, were selected to calculate their potential electricity production from PV plants, which were then compared.
Range of production electric energy from roof PVE
Keywords: fotovoltaický panel; fotovoltaické tašky; solární energie; historie fotovoltaiky; fotovoltaická elektrárna; potenciální produkce elektrické energie; photovoltaic panel; photovoltaic tiles; solar energy; history of photovoltaics; photovoltaic power plant; potential electricity production