KONTROLA STRUKTURY POVRCHU - Janečko, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Párce navrhuje metodiku hodnocení struktury povrchu z více měření a určení tzv. reprezentativní hodnoty daného parametru souladu ČSN EN ISO 4288.

Work suggests philosophy evaluation surface texture from more metering and determination so - called representative funds given to parameter harmony CSN EN ISO 4288.
VERIFICATION SURFACE TEXTURE
Keywords: struktura povrchu; základní délka; profil drsnosti; profil vlnitosti; prvek profilu.; surface texture; base line; profile roughness; profile wave; element profile.