Zpětná numerická analýza přesypávané mostní konstrukce - Slováková, Kristýna (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Práce je zaměřená na modelování konstrukce ocel-zemina v programu na bázi metody konečných prvků (Plaxis). Modely byly vytvářeny postupně od základních materiálových modelů k těm složitějším a byla sledována změna deformací ocelové konstrukce. Na závěr byly na vybraný model aplikovány schémata zaťěžovací zkoušky.

The work is focused on modeling the steel-soil structure in a program based on the finite element method (Plaxis). Models were created gradually from basic material models to more complex ones, and the change in deformations of the steel structure was monitored. Finally, load test schemes were applied to the selected model.
Inverse numerical analysis of soil-steel arch bridge
Keywords: Numerické modelování; Hardening soil model; Hardening soil model with small-strain stiffness; měření svislých a vodorovných deformací; zatěžovací zkouška; Numerical modeling; Hardening soil model; Hardening soil model with small-strain stiffness; measurement of vertical and horizontal deformations; static load test