Městská třída - Urbánek, Libor (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta architektury, 2014)
Článek pojednává o mé představě řešení problematiky městské třídy a zároveň přibližuje cíle a výsledky, kterých by má disertační práce měla dosáhnout.

In this article I introduce solution for problematic issue of avenue and in the same time reveal goals and results which are supposed to be covered in my dissertation thesis.
Keywords: Městská třída; vitalita; osa; parametry; prostor; Avenue; vitality; axis; parameters; space