Návrh ekonomického informačního systému - Stehlík, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Diplomová práce aplikuje teoretické poznatky manažerského účetnictví do praktického podnikatelského života firmy Elektro Sochor, spol. s r. o. Obsahuje návrh vnitropodnikového ekonomického informačního systému, který je schopen zajistit sledování vnitřních ekonomických procesů v rámci systému vnitropodnikových středisek, kalkulačního a rozpočetnického systému.

The master´s thesis applies theoretic knowledge of the manager accounting into the practical life of enterprising of the firm Elektro Sochor, Ltd. This thesis includes suggestion intradepartmental economic system of firm, which is able to ensure following of inside economic actions in frames system of intradepartmental economic center, calculations a budget system.
Proposal of an Economic Informational System
Keywords: ekonomický software; finanční analýza; informační systém; kalkulace; kalkulační systém; manažerské účetnictví; nákladové účetnictví; plánování; rozhodování; rozpočetnictví; economic software; financial analysis; information system; calculation; system costing; manager accounting; cost accounting; planning; decision making; budgeting