Průmyslová pekárna Herold - Lednická, Barbora (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Cílem bakalářské práce bylo vypracovat projektovou dokumentaci ke studii objektu průmyslové pekárny Herold v Brně. Pekárna má sídlo ve Slavkově u Brna a vybudováním nového objektu rozšíří výrobní kapacity a přiblíží se tak místu největšímu odbytu. Bakalářská práce obsahuje dokumentaci pro stavební povolení a prováděcí dokumentaci. Průmyslová pekárna Herold se nachází v Brně Horních Heršpicích. Novostavba je složena ze dvou na sebe kolmých objektů. Jeden objekt patří samotné výrobě rohlíků, chleba a drobného pečiva, v druhém objektu se pak nachází jak administrativa, tak sociální zázemí a šatny pro zaměstnance výroby. V okolí budovy byly řešeny manipulační a parkovací plochy, ale taky zpevněné plochy pro pěší a zeleň.

The aim of the bachelor's thesis was to develop project documentation for the study of the Herold industrial bakery in Brno. The bakery is based in Slavkov u Brna and by building a new plant it will expand its production capacity and thus approach the place of larger sales. The bachelor's thesis contains documentation for building permits and implementation documentation. The Herold industrial bakery is located in Brno Horní Heršpice. The new building consists of two objects perpendicular to each other. One building belongs to the production of rolls, bread and small pastries, in the other building there are both the administration and social facilities and changing rooms for production employees. In the vicinity of the building were handled handling and parking areas, but also paved areas for pedestrians and greenery.
Industrial bakery Herold
Keywords: Průmyslová pekárna; Herold; Brno; Horní Heršpice; K Terminálu; administrativní budova; výroba; průmyslová stavba; Industrial bakery; Herold; Brno; Horní Heršpice; K Terminálu; administration building; production; industrial building