Vztah nájemného a ceny bytu - Chmelík, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2013)
Obsahem disertační práce je návrh náhradní metodiky pro výpočet nájemného z ceny bytu v různých lokalitách a různém čase v ČR. Metodika vychází z analýzy faktorů, které ovlivňují vzájemný vztah nájemného a ceny bytu. V práci jsou zkoumány vlivy na vzájemný vztah nájemného a ceny bytu.

Main objective of this thesis is to determine the process for rent calculation of flats in line with presumptions influencing dependence of rent on common flat price. Proposed methodology is based on presumption of investing in property and possible yields or risks of this investment. The work studied the effects of correlation rentals and flat price.
Dependence price of rent on common flat price
Keywords: znalec; porovnávací metoda; nabídková cena; obvyklá cena; tržní cena; nájem; nájemné; nájemce; pronajimatel; cena bytu; závislost na jednotkové ceně bytu; Expert; comparative method; bid price; market price; rent; price of flat; rents; tenant; landlord; dependence on common flat price