Návrh modelu robotického hada - Levek, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Cílem této práce je návrh modelu robotického hada, simulace jeho pohybu a analýza získaných dat. Detailně popíšeme postup práce a zhodnotíme výsledky.

The goal of this work is the creation of a model of a mechanical snake, simulation of it‘s movement and analysis of the acquired data. We will describe the process in detail and evaluate the results.
Design of a robotic snake model
Keywords: robotický had; biologicky inspirovaná robotika; dynamika více těles; robotic snake; biologically inspired robotics; multibody dynamics