Automatizované zpracování dat z měření stejnosměrného odporu - Abrle, Ladislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Tato práce se zabývá automatizovaným zpracováním dat při měření stejnosměrného odporu pro Český metrologický institut. Práce popisuje postup při kalibraci stejnosměrného odporu v laboratoři ČMI, vyhodnocení jednotlivých nejistot měření a způsob zápisu v kalibračním protokolu.

This work deal with automated data processing at metering DC resistance for Czech metrological institute. Work describes progress at calibration DC resistance in laboratory ČMI, evaluation single uncertainties metering plus way entry in calibration record.
Data processing automatization of DC resestance measurement
Keywords: Výběrová směrodatná odchylka; standardní nejistota měření; rozšířená nejistota; kalibrační list; multimetr Fluke 8508A.; Superior quality standard deviation; standard measurment uncertainty; extensit uncertainty; calibration leaf; multimeter Fluke 8508A.