Počítačové modelování 3D objektů pomocí povrchové sítě - Gurecká, Hana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Práce je rozdělena do rešeršní a praktické části. Cílem rešerše je seznámení se s modelováním objektů pomocí povrchových sítí. Jsou rozebrány základní vlastnosti a typy struktur povrchových sítí. Značný prostor je věnován kapitole o algoritmech určených k redukci počtu trojúhelníků na povrchové síti. V rámci praktické části jsou implementovány algoritmy shlukování bodů a kolapsu hrany. Závěrem práce jsou diskutovány výsledky.

The thesis is divided into theoretical and practical part. The goal of the thesis is introduction to object modeling using surface meshes. The basics features and mesh data structures are discussed. Considerable space is devoted to the chapter about mesh decimation algorithms. In practical part of the thesis vertex clustering and edge collapse algorithms are implemented. In the end acquired results are disscussed.
Computer modeling of 3D objects using surface network
Keywords: Trojúhelníkové povrchové sítě; redukce povrchových sítí; bodové shluky; kolaps hrany.; Triangle meshes; srface mesh decimation; vertex clustering; edge collapse.