Vizuální systém identifikace letiště - Mudrík, Samuel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2014)
Táto práca sa zaoberá možnosťami využitia obrazového signálu pri leteckej navigácii. Konkrétne vytvorením systému identi fikácie letiskovej dráhy na zázname videokamery umiestnenej v lietadle.

This thesis deals with the usage of optical signal in aircraft navigation systems. The solution is based upon the creation of runway identi cation system working with the record of an onboard camera.
Runway Visual Identification
Keywords: Leti¹tì; zpracování obrazu; poèítaèové vidìní; analýza videozáznamu; sledování objektù; poloha kamery.; Runway; image processing; computer vision; videoanalysis; tracking; camera pose.