Sport hotel na břehu Vltavy - Fojtáchová, Zuzana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Tématem mé diplomové práce je Sport hotel na břehu Vltavy. Práce se zabývá návrhem projektu polyfunkční stavby - hotelu s restaurací a sportovním centrem. Součástí návrhu jsou i venkovní hřiště. V prvním podlaží je restaurace, sportovní centrum a šatny. Stavba je umístěna na břehu řeky Vltavy a všechny hotelové pokoje mají výhled na řeku. Hotelové pokoje jsou umístěny ve druhém a třetím podlaží. Z druhého podlaží je výstup na terasu, ze které je výhled na celý areál. Celá stavba je bezbariérová. Dům je založen na základových patkách. Konstrukční systém tvoří železobetonový skelet. Střecha objektu je plochá.

Theme of diploma thesiss is a Sport hotel on the Vltava riverbank. The thesis is concerned with a proposal of multifunctional building - hotel with restaurant and sports center. Proposal includes outdoor playground. Ther are a restaurant, sports center and changing rooms in the first floor. The building is located on the Vltava riverbank and all hotel rooms have a view on the river. Hotel rooms are located in the second and third floors. There is an access to the terrace on the second floor with view of the entire area. The whole building is wheelchair accessible.The building is placed on the footing. The structural system si consists of a reinforced skeleton. The roof of the building is flat.
Sport Hotel at the Vltava Bank
Keywords: Hotel; restaurace; sport centrum; železobetonový skelet; železobetonový rám; plochá střecha; bezbariérová stavba; Hotel; restaurant; sports center; reinforced skeleton; reinforced concrete frame; flat roof; wheelchair access building