Studie proveditelnosti svařování pro nerezový dílec „guide rail“ - Vaverka, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Robotizace je v dnešní době velmi důležitá. Roboty dokážou nahradit pracovníky a zrychlit pracovní procesy. V diplomové práci byla provedena studie proveditelnosti přechodu na robotické svařování pro nerezový díl vodící kolejnice. Byly svařeny vzorky, na kterých byla vyhodnocena kvalita robotického svařování. Robotizované svařování snížilo stávající čas výroby o 88,5 %. Náklady na výrobu jedné vodící kolejnice byly sníženy o 40 %.

Robotization of industry is very important in these days. It is possible to replace human workers with robots and because of that make manufacturing faster. This master’s thesis includes feasibility study of robotic welding for stainless steel part guide rail. Quality of robotic welding was evaluated on testing pieces. Robotic welding was 88,5 % faster than current welding method. Costs of manufacture of one piece were 40 % cut.
Feasibility study of welding for stainless part „ guide rail"
Keywords: Robotické svařování; korozivzdorná ocel; MoTion Control; Robotic welding; stainless steel; MoTion Control