Hydraulická drapáková lopata - Vavrla, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
V této práci jsem se zaměřil na konstrukci hydraulického drapáku, jeho dvou lžíc, ale hlavně nosného rámu, který je nejvíce namáhán. Dále jsem navrhoval a sestavil hydraulický obvod pro ovládání lžíc a rotaci kolem svislé osy.

In those work am intent on construction hydraulic grab, his two dipper, but largely supporting frame, that is of mostly effortful. Further am suggested and drew up hydraulic perimeter for operating dipper and rotation about perpendicular axes
Hydraulic grab bucket
Keywords: hydraulická drapáková lopata; hydraulický drapák; nosný rám; lžíce; hydraulic grab bucket; hydraulic grab; supporting frame; dipper