Úvod do metody Six sigma a její využití v praxi - Šerák, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Metodologie Six Sigma se dnes používá v mnoha firmách a společnostech ke zlepšování kvality procesů a výrobků. Využívá k tomu různé statistické nástroje a jedním z hlavních je lineární regrese. Cílem této práce je stručný popis metodologie Six Sigma. V dalším kroku pak pomocí lineární regrese ale i jiných statistických nástojů eliminovat jednu výrobní operaci v konkrétním technickém procesu.

Six Sigma methodology is today used in many companies to improve the processes and products quality. It makes use of various statistical tools and one of the most important is the linear regression. The aim of this thesis is a short description of Six Sigma methodology. And in the next step by the help of linear regression and also other statistical tools to eliminate one manufacturing operation in a concrete technical process.
Introduction to Six Sigma Method and its Application for Process Improvements
Keywords: six sigma; lineárni regrese; six sigma; linear regression