Projekt automatizace manipulace s písty - Mužíková, Markéta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá řešením projektu automatizace manipulace s písty. Na základní teoretické poznatky o společnosti Bosch a pojmech spojených s automatizací v průmyslu je navázáno detailním popisem současného stavu řešení, který představí pracoviště, jenž je předmětem práce. Následuje návrh samotných procesů obsahující simulace časů a popis variant řešení, z nichž je vybrána ta nejlepší. Zvolená varianta je popsána samostatnou kapitolou, kde je analyzován koncept optimalizovaného pracoviště s prvky automatizace a jeho jednotlivé části. Pracoviště je zhodnoceno technickým a ekonomickým směrem, což zahrnuje také kalkulaci návratnosti projektu. V posledním bodě je provedena analýza rizik sloužící ke snížení potenciálních rizik a zvýšení bezpečnosti pracoviště.

This diploma thesis deals with solution of project automatization of manipulation with piston. On the basic theoretical knowledge about Bosch Company and terms connected with automatization in industry is tied up with detailed description of actual state of solution, which presents workplace as the thesis issue. After that follows the project of processes containing time simulations and description of variants of the solution, from which is selected the best one. The selected variant is descripted in a special chapter, where is analysed the concept of optimized workplace with its elements of automatization and its parts. Workplace is appraised by technical-economic way, where is included the project calculation of backflow. In last point is made risk analysis used for reduction of risks and increase of the workplace safety.
Project automation of manipulation with piston
Keywords: Automatizace; manipulace; montážní linka; píst; robotické pracoviště.; Automatization; assembly line; manipulation; piston; robotic workplace.