Strojně-technologické zařízení dodávky vzduchu - Pecháčková, Tereza (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Náplní práce je popis různých verzí stanovování oxygenační kapacity pro rozdílná aerační zařízení. Vysvětlení vzájemného propojení vody a vzduchu v procesu čištění odpadních vod. Praktickou částí je vytvoření databáze nejčastěji používaného strojního zařízení pro dodávku vzduchu čistírnám odpadních vod, seznámení se s firmami poskytujícími nabídku aeračních systémů na českém trhu, nebo zastupujícími zahraniční firmy.

The content of the thesis is describing various version of setting oxygenation capacity for different aeration device. Explanation of mutual connection of water and air in the wastewater treatment process. Practical part is creation of database of the most frequently used machinery device for the delivery of air to the wastewater treatment, introduction with companies providing offer of aeration systems on the Czech market, or with companies representing another abroad companies.
Machine Technology, Equipment supply air
Keywords: Areační element; dmychadlo; provzdušnění; voda; vzduch; oxygenační kapacita.; Aeration element; blower; aeration; water; air; oxygenation capacity.