Životní pojištění jako zdroj finančních příjmů v poproduktivním věku - Ertlová, Alena (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2012)
Tato diplomová práce se zaměřuje na hlavní charakteristiky životního pojištění a jeho význam jako prostředek příjmů v poproduktivním věku. Cílem diplomové práce je zhodnocení vybraných pojistných produktů životního pojištění dle předem zvolených ukazatelů na modelových příkladech. Nejvýhodnější zvolený produkt bude dále porovnán s produktem penzijního připojištění určitého pojistného subjektu. Závěr je zaměřen na vyhodnocení výsledků a vyvození odpovídajících doporučení fiktivním klientům, aby disponovali v důchodovém věku určitým objemem finančních prostředků.

This thesis focuses on the main characteristics of life insurance and its importance as a means of income at retirement age. The aim of this thesis is the evaluation of selected environmental insurance products according to preselected parameters on model examples. Best selected product will be further compared with the product of supplementary pension of a specific insurance subject. At the very end, I focus on evaluating the results and drawing appropriate recommendations for fictitious clients to dispose of a certainamount of retirement funds.
Life Insurance as a Source of Income at Retirement Age
Keywords: Životní pojištění; pojistná částka; pojistná smlouva; pojistné produkty.; Life insurance; sum insured; insurance contract; insurance products.