Městský bytový dům Klíčova - Kratochvíl, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Bakalářská práce "Městský bytový dům Klíčova" řeší výstavbu části bytového domu v Brně, městské části Černovice. Objekt je umístěný na rovném terénu. Na stavebním pozemku v současné době probíhá výstavba bytových domů. Objekt má jedno podzemní a čtyři nadzemní podlaží. Nosnou konstrukci tvoří monolitický železobetonový příčný stěnový systém založený na základových pasech. Střecha je plochá. Součástí bakalářské práce je model detailu bezrámového zasklení lodžie.

The bachelor´s thesis " City Apartment House " deals with the construction of the part of a apartment house in Brno, Černovice. The building is located on flat terrain. The construction site is currently under construction of apartment houses. The building has one underground and four floors. Building structure is created of monolithic reinforced concrete walls placed on concrete grid foundations. The roof is flat. Part of the bachelor´s thesis is the physical model of frameless glazing on a loggia.
City Apartment House
Keywords: Městský bytový dům Klíčova; Rovný terén; Základové pasy; Monolitický železobetonový stěnový systém; Plochá střecha; Podzemní parkoviště; City Apartment House; Flat terrain; Grid foundation; Monolithic reinforced concrete walls; Flat roof; Basement parking