VIZUÁLNÍ KONTROLA SVARU PLASTOVÝCH TUB - Furik, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Bakalářská práce se zabývá systémy strojového vidění za účelem kontroly svarů plastových tub. Princip a možnosti pro výběr kamerových systémů jsou shrnuty v rešeršní části práce. Na bázi této rešeršní části byl vybrán kamerový systém a vytvořen návrh kontrolní aplikace, která by kontrolovala některé vybrané parametry svarů plastových tub. Tento návrh je následně otestován a zhodnocen podle chování s měnícím se kontrastem.

Bachelor’s thesis deals with machine vision systems in order to inspect plastic squeeze tube seals. Principle and options for choice of vision systems are summarized in theoretical part of the thesis. Based on this summary, a selection of vision system and inspection application design was to be created that would inspect selected parameters of plastic tube seals. This design was to be tested and evaluated by behavior of system with varying contrast.
VISUAL INSPECTION OF WELDING OF PLASTIC SQUEEZE TUBES
Keywords: systémy strojového vidění; aplikace strojového vidění; automatizovaná vizuální kontrola; defekty plastových tuby; Cognex In-sight-Explorer; machine vision systems; vision system application; automated visual inspection; defects of plastic squeeze tubes. Cognex In-sight-Explorer