Ověření vlastností ventilátorů - Trnka, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
V této bakalářské práci se pojednává o ventilátorech a ventilátorových charakteristikách. Obsahuje rozdělení ventilátorů, popis základních typů a seznamuje s ventilátorovými charakteristikami. Část práce obsahuje popis měření ventilátorové charakteristiky a její zpracování.

In this bachelor thesis there is dealt about fan and fan parameters. Thesis contains division of fan, description of basic types and it introduces us with fan parameters. Part of thesis contains description of measurement of fan parameters and it’s processing.
Verification of Fan parameters
Keywords: Ventilátor; charakteristika ventilátoru; doprava vzduchu; měření charakteristik ventilátoru.; Fan; fan parameter; transport of air; measurement of fan parameters.